ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

Спеціальності та освітньо-професійні програми

№ з/п

Назва спеціальності

Освітньо-професійна програма

Випускник може обіймати посади:

 

 

 

 

 

 

1

181 Харчові технології

Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів

- Майстри виробничих дільниць (підрозділів) у промисловості (майстер виробничої дільниці; майстер цеху).

- Технік-лаборант (хімічні та фізичні дослідження).

- Технік-технолог з виробництва борошняних, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів.

-  Інспектор з контролю якості продукції.

- Бригадир на дільницях основного виробництва хлібопекарське та кондитерське виробництво).

 

 

 

 2

 

Зберігання, консервування та переробка молока 

 

- Майстри виробничих дільниць (підрозділів) у промисловості (майстер виробничої дільниці; майстер цеху).

- Технік-лаборант (хімічні та фізичні дослідження).

- Технік-технолог з виробництва молочної продукції.

- Інспектор з контролю якості продукції.

- Бригадир на дільницях основного виробництва (молочне  виробництво).

- Майстер з виробництва незбираномолочної та кисломолочної продукції.

- Майстер з виробництва сухого знежиреного молока й замінника незбираного молока.

 

 

 

3

 

Зберігання, консервування та переробка м’яса 

- Майстри виробничих дільниць (підрозділів) у промисловості (майстер виробничої дільниці; майстер цеху).

- Технік-лаборант (хімічні та фізичні дослідження).

- Технік-технолог з виробництва м’ясної продукції.

- Інспектор з контролю якості продукції.

- Контролер харчової продукції (виробництво м'ясних та рибних продуктів).

- Оператор лінії у виробництві харчової продукції (виробництво м'ясних продуктів). 

 

 

 

 4

 

Виробництво харчової продукції 

 

- Технік-технолог з технології харчування.

- Технік-технолог з технології харчування.

- Завідувач підприємства громадського харчування.

- Начальник виробництва (на підприємстві харчування).

- Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення.

- Керуючий рестораном (кафе, їдальнею і т. ін.).

- Начальник дільниці ресторану (кафе, їдальні і т. ін.).

- Менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства.

- Виробник харчових напівфабрикатів.

- Шеф-кухар.

- Майстер ресторанного обслуговування.

- Член бригади ресторану.

 

 

 

5

142 Енергетичне машинобудування  

 

Монтаж та обслуговування холодильно-компресорних машин та установок 

 

-          Електрик.

- Механік.

- Механік дільниці.

- Механік цеху.

- Механік виробництва.

- Механік – налагоджувальник.

- Механік з ремонту устаткування.

- Механік дизельної та холодильної установок.

- Механік рефрижераторних установок (судновий).   

- Технік-енергетик.

- Технік- теплотехнік.

- Технік з налагоджування та випробувань.

- Технік з експлуатації та ремонту устаткування.

- Технік-технолог (механіка).

- Технік-конструктор (механіка).

- Технік з підготовки технічної документації.

- кресляр-конструктор.

- майстер виробничого навчання.

 

 

 

 

 

 

6

 

 

133 Галузеве машинобудування 

Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв 

- Майстер з експлуатації лінійної частини трубопроводів.

-  Майстер з експлуатації та ремонту машин і механізмів. 

-  Майстер з ремонту устаткування.

- Майстер з ремонту технологічного устаткування. 

- Майстер виробничого навчання. 

 

072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок

Бухгалтерський облік

-  Фахівці в галузі фінансів та торгівлі.

- Дилери (біржові торгівці за свій рахунок) та брокери (посередники) із заставних та фінансових операцій.

- Агент страховий.

- Інші фахівці в галузі фінансів і торгівлі.

- Інспектор з організації інкасації та перевезення цінностей.

- Інспектор кредитний.

- Інспектор обмінного пункту.

- Інші технічні фахівці в галузі управління.

- Інспектор-ревізор.

- Ревізор.

- Інспектор з інвентаризації.

- Інспектори податкової служби.

- Інспектор з контролю за цінами.

- Ревізор-інспектор податковий.

 

 

 

7

071 Облік і оподаткування 

Бухгалтерський облік 

- Асистент бухгалтера-експерта.

- Бухгалтер.

- Касир-експерт.

- Інші технічні фахівці в галузі управління.

- Ревізор.

- Інспектор.

- Інспектор з інвентаризації.

- Інспектор-ревізор.

- Інспектори податкової служби.

- Державний податковий інспектор.

- Ревізор-інспектор податковий.