ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

Спеціальності та освітньо-професійні програми

Спеціальність та спеціалізаціяОсвітньо-професійна програмаОсвітня кваліфікаціяВимоги до осіб, які можуть розпочати навчання за програмою, терміни навчанняВипускник може обіймати посади
G13 Харчові технології Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці;
– майстер цеху;
– технік-лаборант (хімічні та фізичні дослідження);
– технік-технолог з виробництва борошняних, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів;
– інспектор з контролю якості продукції;
– бригадир на дільницях основного виробництва (хлібопекарське та кондитерське виробництво).
181 Харчові технології Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці;
– майстер цеху;
– технік-лаборант (хімічні та фізичні дослідження);
– технік-технолог з виробництва борошняних, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів;
– інспектор з контролю якості продукції;
– бригадир на дільницях основного виробництва (хлібопекарське та кондитерське виробництво).
G13 Харчові технології Виробництво харчової продукції Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Виробництво харчової продукції» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– фахівець з виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів;
– фахівець з технології харчування;
– технік-технолог з технології харчування;
– кухар;
– кухар дитячого харчування;
– виробник харчових напівфабрикатів;
– шеф-кухар;
– офіціант;
– метрдотель;
– бармен;
– майстер ресторанного обслуговування.
181 Харчові технології Виробництво харчової продукції Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Виробництво харчової продукції» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– технік-технолог з технології харчування;
– технік-технолог з виробництва борошняних і кондитерських виробів;
– завідувач підприємства громадського харчування;
– начальник виробництва (на підприємстві харчування);
– керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення;
– керуючий рестораном (кафе, їдальнею тощо);
– начальник дільниці ресторану (кафе, їдальні тощо);
– менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства;
– адміністратор (господар) залу;
– виробник харчових напівфабрикатів;
– шеф-кухар;
– майстер ресторанного обслуговування;
– член бригади ресторану;
– метрдотель.
G13 Харчові технології Зберігання, консервування та переробка м’яса Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Зберігання, консервування та переробка м’яса» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці;
– майстер цеху;
– технік-лаборант (хімічні та фізичні дослідження);
– технік-технолог з виробництва м’ясної продукції;
– інспектор з контролю якості продукції;
– контролер харчової продукції (виробництво м’ясних та рибних продуктів);
– оператор лінії у виробництві харчової продукції (виробництво м’ясних продуктів).
181 Харчові технології Зберігання, консервування та переробка м’яса Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Зберігання, консервування та переробка м’яса» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці;
– майстер цеху;
– технік-лаборант (хімічні та фізичні дослідження);
– технік-технолог з виробництва м’ясної продукції;
– інспектор з контролю якості продукції;
– контролер харчової продукції (виробництво м’ясних та рибних продуктів);
– оператор лінії у виробництві харчової продукції (виробництво м’ясних продуктів).
G13 Харчові технології Зберігання, консервування та переробка молока Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Зберігання, консервування та переробка молока» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці;
– майстер цеху;
– технік-лаборант (хімічні та фізичні дослідження);
– технік-технолог з виробництва молочної продукції;
– інспектор з контролю якості продукції;
– бригадир на дільницях основного виробництва (молочне виробництво);
– майстер з виробництва незбираномолочної та кисломолочної продукції;
– майстер з виробництва сухого знежиреного молока й замінника незбираного молока.
181 Харчові технології Зберігання, консервування та переробка молока Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Зберігання, консервування та переробка молока» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці;
– майстер цеху;
– технік-лаборант (хімічні та фізичні дослідження);
– технік-технолог з виробництва молочної продукції;
– інспектор з контролю якості продукції;
– бригадир на дільницях основного виробництва (молочне виробництво);
– майстер з виробництва незбираномолочної та кисломолочної продукції;
– майстер з виробництва сухого знежиреного молока й замінника незбираного молока.
G11 Машинобудування
G11.03 Технологічні машини та обладнання
Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв Фаховий молодший бакалавр з машинобудування за спеціалізацією «Технологічні машини та обладнання» за ОПП «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв» – базова середня освіта — 3 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 10 міс.
– майстер з експлуатації лінійної частини трубопроводів;
– майстер з експлуатації та ремонту машин і механізмів;
– майстер з ремонту устаткування;
– майстер з ремонту технологічного устаткування;
– майстер виробничого навчання.
133 Галузеве машинобудування Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв Фаховий молодший бакалавр з галузевого машинобудування за ОПП «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв» – базова середня освіта — 3 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 10 міс.
– майстер з експлуатації лінійної частини трубопроводів;
– майстер з експлуатації та ремонту машин і механізмів;
– майстер з ремонту устаткування;
– майстер з ремонту технологічного устаткування;
– майстер виробничого навчання.
G4 Енерговиробництво
G4.04 Холодильні та кліматичні технології
Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок Фаховий молодший бакалавр з енерговиробництва за спеціалізацією «Холодильні та кліматичні технології» за ОПП «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок» – базова середня освіта — 3 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 10 міс.
– механік дільниці;
– механік цеху;
– механік виробництва;
– механік-налагоджувальник;
– механік з ремонту устаткування;
– механік дизельної та холодильної установок;
– механік рефрижераторних установок (судновий);
– технік-енергетик;
– технік-теплотехнік;
– технік з налагоджування та випробувань;
– технік з експлуатації та ремонту устаткування;
– технік-технолог (механіка);
– технік-конструктор (механіка);
– технік-інспектор;
– технік з підготовки виробництва;
– технік з підготовки технічної документації;
– кресляр-конструктор.
142 Енергетичне машинобудування Монтаж та обслуговування холодильно-компресорних машин та установок Фаховий молодший бакалавр з енергетичного машинобудування за ОПП «Монтаж та обслуговування холодильно-компресорних машин та установок» – базова середня освіта — 3 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 10 міс.
– механік дільниці;
– механік цеху;
– механік виробництва;
– механік-налагоджувальник;
– механік з ремонту устаткування;
– механік дизельної та холодильної установок;
– механік рефрижераторних установок (судновий);
– технік-енергетик;
– технік-теплотехнік;
– технік з налагоджування та випробувань;
– технік з експлуатації та ремонту устаткування;
– технік-технолог (механіка);
– технік-конструктор (механіка);
– технік-інспектор;
– технік з підготовки виробництва;
– технік з підготовки технічної документації;
– кресляр-конструктор.
D Бізнес, адміністрування та право
D1 Облік і оподаткування
Бухгалтерський облік Фаховий молодший бакалавр з обліку і оподаткування за ОПП «Бухгалтерський облік» – базова середня освіта — 2 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 1 р. 10 міс.
– асистент бухгалтера-експерта;
– бухгалтер;
– касир-експерт;
– інші технічні фахівці в галузі управління;
– ревізор;
– інспектор;
– інспектор з інвентаризації;
– інспектор-ревізор;
– інспектори податкової служби;
– державний податковий інспектор;
– ревізор-інспектор податковий.
071 Облік і оподаткування Бухгалтерський облік Фаховий молодший бакалавр з обліку і оподаткування – базова середня освіта — 2 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 1 р. 10 міс.
– асистент бухгалтера-експерта;
– бухгалтер;
– касир-експерт;
– інші технічні фахівці в галузі управління;
– ревізор;
– інспектор;
– інспектор з інвентаризації;
– інспектор-ревізор;
– інспектори податкової служби;
– державний податковий інспектор;
– ревізор-інспектор податковий.
072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок Бухгалтерський облік Фаховий молодший бакалавр з фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку – базова середня освіта — 2 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 1 р. 10 міс.
– касир (на підприємстві, в установі, організації);
– конторський службовець (бухгалтерія);
– контролер ломбарду;
– касир (у банку);
– контролер ощадного банку;
– обліковець з реєстрації бухгалтерських даних;
– рахівник;
– таксувальник;
– статистик;
– табельник;
– вимірювач об’єктів нерухомого майна.