ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

Спеціальності та освітньо-професійні програми

Спеціальність та спеціалізаціяОсвітньо-професійна програмаОсвітня кваліфікаціяВимоги до осіб, які можуть розпочати навчання за програмою, терміни навчанняВипускник може обіймати посади
G13 Харчові технології Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці; майстер цеху; технік-лаборант (хімічні та фізичні дослідження); технік-технолог з виробництва борошняних, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів; інспектор з контролю якості продукції; бригадир на дільницях основного виробництва (хлібопекарське та кондитерське виробництво).
181 Харчові технології Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці; майстер цеху; технік-лаборант; технік-технолог з виробництва борошняних, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів; інспектор з контролю якості продукції; бригадир на дільницях основного виробництва.
G13 Харчові технології Виробництво харчової продукції Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Виробництво харчової продукції» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– фахівець з виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів; фахівець з технології харчування; технік-технолог з технології харчування; кухар; кухар дитячого харчування; виробник харчових напівфабрикатів; шеф-кухар; офіціант; метрдотель; бармен; майстер ресторанного обслуговування.
181 Харчові технології Виробництво харчової продукції Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Виробництво харчової продукції» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– технік-технолог з технології харчування; технік-технолог з виробництва борошняних і кондитерських виробів; завідувач підприємства громадського харчування; начальник виробництва; керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства; керуючий рестораном; начальник дільниці ресторану; менеджери (управителі) в закладах РГ; адміністратор (господар) залу; виробник напівфабрикатів; шеф-кухар; майстер ресторанного обслуговування; член бригади ресторану; метрдотель.
G13 Харчові технології Зберігання, консервування та переробка м’яса Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Зберігання, консервування та переробка м’яса» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці; майстер цеху; технік-лаборант; технік-технолог з виробництва м’ясної продукції; інспектор з контролю якості продукції; контролер харчової продукції; оператор лінії у виробництві харчової продукції (м’ясні продукти).
181 Харчові технології Зберігання, консервування та переробка м’яса Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Зберігання, консервування та переробка м’яса» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці; майстер цеху; технік-лаборант; технік-технолог з виробництва м’ясної продукції; інспектор з контролю якості продукції; контролер харчової продукції; оператор лінії у виробництві харчової продукції.
G13 Харчові технології Зберігання, консервування та переробка молока Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Зберігання, консервування та переробка молока» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці; майстер цеху; технік-лаборант; технік-технолог з виробництва молочної продукції; інспектор з контролю якості продукції; бригадир на дільницях основного виробництва; майстер з виробництва незбираномолочної та кисломолочної продукції; майстер з виробництва сухого знежиреного молока й ЗНМ.
181 Харчові технології Зберігання, консервування та переробка молока Фаховий молодший бакалавр з харчових технологій за ОПП «Зберігання, консервування та переробка молока» – базова середня освіта — 3 р. 5 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 5 міс.
– майстер виробничої дільниці; майстер цеху; технік-лаборант; технік-технолог з виробництва молочної продукції; інспектор з контролю якості продукції; бригадир на дільницях основного виробництва; інші споріднені посади.
G11 Машинобудування
G11.03 Технологічні машини та обладнання
Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв Фаховий молодший бакалавр з машинобудування за спеціалізацією «Технологічні машини та обладнання» за ОПП «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв» – базова середня освіта — 3 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 10 міс.
– майстер з експлуатації лінійної частини трубопроводів; майстер з експлуатації та ремонту машин і механізмів; майстер з ремонту (технологічного) устаткування; майстер виробничого навчання тощо.
133 Галузеве машинобудування Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв Фаховий молодший бакалавр з галузевого машинобудування за ОПП «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв» – базова середня освіта — 3 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 10 міс.
– майстер з експлуатації лінійної частини трубопроводів; майстер з експлуатації та ремонту машин і механізмів; майстер з ремонту устаткування; майстер з ремонту технологічного устаткування; майстер виробничого навчання.
G4 Енерговиробництво
G4.04 Холодильні та кліматичні технології
Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок Фаховий молодший бакалавр з енерговиробництва за спеціалізацією «Холодильні та кліматичні технології» за ОПП «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок» – базова середня освіта — 3 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 10 міс.
– механік дільниці; механік цеху; механік виробництва; механік-налагоджувальник; механік з ремонту устаткування; механік дизельної та холодильної установок; механік рефрижераторних установок (судновий); технік-енергетик; технік-теплотехнік; технік з налагоджування та випробувань; технік з експлуатації та ремонту устаткування; технік-технолог (механіка); технік-конструктор (механіка); технік-інспектор; технік з підготовки виробництва; технік з підготовки технічної документації; кресляр-конструктор.
142 Енергетичне машинобудування Монтаж та обслуговування холодильно-компресорних машин та установок Фаховий молодший бакалавр з енергетичного машинобудування за ОПП «Монтаж та обслуговування холодильно-компресорних машин та установок» – базова середня освіта — 3 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 2 р. 10 міс.
– механік дільниці; механік цеху; механік виробництва; механік-налагоджувальник; механік з ремонту устаткування; механік дизельної та холодильної установок; механік рефрижераторних установок (судновий); технік-енергетик; технік-теплотехнік; технік з налагоджування та випробувань; технік з експлуатації та ремонту устаткування; технік-технолог (механіка); технік-конструктор (механіка); технік-інспектор; технік з підготовки виробництва; технік з підготовки технічної документації; кресляр-конструктор.
D Бізнес, адміністрування та право
D1 Облік і оподаткування
Бухгалтерський облік Фаховий молодший бакалавр з обліку і оподаткування за ОПП «Бухгалтерський облік» – базова середня освіта — 2 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 1 р. 10 міс.
– асистент бухгалтера-експерта; бухгалтер; касир-експерт; інші технічні фахівці в галузі управління; ревізор; інспектор; інспектор з інвентаризації; інспектор-ревізор; інспектори податкової служби; державний податковий інспектор; ревізор-інспектор податковий.
071 Облік і оподаткування Бухгалтерський облік Фаховий молодший бакалавр з обліку і оподаткування – базова середня освіта — 2 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 1 р. 10 міс.
– асистент бухгалтера-експерта; бухгалтер; касир-експерт; інші технічні фахівці в галузі управління; ревізор; інспектор; інспектор з інвентаризації; інспектор-ревізор; інспектори податкової служби; державний податковий інспектор; ревізор-інспектор податковий.
072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок Бухгалтерський облік Фаховий молодший бакалавр з фінансів, банківської справи, страхування та фондового ринку – базова середня освіта — 2 р. 10 міс.
– повна загальна середня освіта; професійна (професійно-технічна) освіта; фахова передвища освіта;
– вища освіта — 1 р. 10 міс.
– касир (на підприємстві, в установі, організації); конторський службовець (бухгалтерія); контролер ломбарду; касир (у банку); контролер ощадного банку; обліковець з реєстрації бухгалтерських даних; рахівник; таксувальник; статистик; табельник; вимірювач об’єктів нерухомого майна.