Освітньо-професійна програма
Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок
Освітньо-професійний ступінь:
фаховий молодший бакалавр
Кваліфікація:
Механік
Термін навчання:
на базі БЗСО (9 класів) - 3 роки 10 місяців
на базі ПЗСО (11 класів) - 2 роки 10 місяців
Ліцензований обсяг прийому:
Денне відділення - 50 осіб
Заочне відділення - 25 осіб
Основні дисципліни професійного спрямування:
- Теоретичні основи холодильної техніки;
- Холодильна технологія;
- Холодильне технологічне обладнання;
- Холодильно-компресорні машини і установки;
- Монтаж, експлуатація та ремонт холодильних машин;
- Економіка енергетики;
- Автоматизація холодильних установок;
- Кондиціювання повітря;
- Основи метрології та стандартизації;
- Основи охорони праці;
- Санітарно-технічні пристрої;
- Підйомні та транспортні пристрої;
- Побутові холодильники;
- Електрообладнання холодильних установок.
Навчальним планом передбачені практики:
навчальна практика, технологічна практика, переддипломна практика
Бази практики:
- ТОВ «Хладопром»;
- ТОВ «Хорс Холод Сервіс»;
- ПП «Компанія МЗ»;
- ФОП «Ратієв Д.В.»;
- ТОВ «Євротехобладнання»;
- ТОВ «Інсолар-Клімат»;
- ПП «Новожанівський м’ясокомбінат»;
- ТОВ «Богодухівський молокозавод»;
- ТОВ «ВІК «ХІТЛАЙН»;
- ТОВ «Харківський молочний комбінат»;
- ТОВ "Українсько-словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський».
Під час навчання здобувачі освіти здобувають робітничу професію:
- Машиніст холодильних установок;
- Слюсар-ремонтник технологічного устаткування.
Випускники можуть працювати на посаді:
- Механіка;
- Механіка дизельної та холодильної установок;
- Механіка дільниці;
- Механіка ізотермічних вагонів для перевезення живої риби;
- Механіка льодозаводу;
- Механіка рефрижераторних установок;
- Механіка рефрижераторного поїзду (секції);
- Механіка цеху;
- Механіка-налагоджувальника;
- Механіка-виробництва;
- Механіка з ремонту устаткування;
- Теплотехніка;
- Техніка-конструктора (механіка);
- Майстра виробничого навчання.
Місця працевлаштування: державні та приватні підприємства, виробничі підрозділи різних установ; навчальні заклади, науково-дослідні, проектно-конструкторські.
Фахові молодші бакалаври повинні знати:
будову та принципи роботи енергетичного обладнання, процеси, що відбуваються в енергетичних установках (компресорах, холодильних машинах і установках, теплових насосах, системах кондиціювання і вентиляції повітря, теплообмінних і технологічних апаратах, турбінах, теплових двигунах).
Фахові молодші бакалаври повинні вміти:
- планувати, організовувати та контролювати виробництво продукції холодильної галузі;
- досліджувати, проектувати системи холодопостачання і холодильної техніки;
- прогнозувати розвиток холодильних технологій;
- організувати та проводити роботи з монтажу, технічної експлуатації, обслуговуванню, ремонту і випробувань холодильно-компресорних машин та установок на виробничих підприємствах.
Випускники можуть продовжити навчання у наступних закладах вищої освіти:
Державний біотехнологічний університет м Харків;
Одеська національна академія харчових технологій;
Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»;
Національний аерокосмічний університет імені М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»;
Харківський національний університет міського господарства імені О.М. Бекетова;
Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна;
Українська інженерно-педагогічна академія та інших закладах вищої освіти.
За ступеневою системою підготовки (починаючи здобуття ступеня бакалавра з 2-го або 3-го курсу).