ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

Практика – запорука професійної компетентності випускників коледжу 

Молодим фахівцям у сучасних умовах необхідні не тільки ґрунтовні теоретичні знання, а й професійні компетенції, отримані студентами в процесі теоретичних, практичних занять та під час проходження виробничої практики. Це підвищує якість освіти, дозволяє майбутньому фахівцю бути конкурентоспроможним на ринку праці.

Найважливішим напрямом роботи Центру практики, працевлаштування та кар’єрного росту студентської молоді коледжу є забезпечення взаємовигідних партнерських зв’язків з сучасними підприємствами, закладами ресторанного господарства, установами, організаціями, фірмами, які є потенційними роботодавцями для майбутніх випускників.

Центр практики створено у 2011 році на базі коледжу з метою інтеграції в роботу інших структурних підрозділів, які сприяють подальшому працевлаштуванню випускників та їх успішному руху кар’єрними сходами.

Основними напрямами роботи Центру практики є:

  • забезпечення ефективної організації лабораторно-практичних занять;
  • проведення навчальних та виробничих практик;
  • розширення професійних і соціальних компетенцій випускників.

Базовими функціями Центру практики є:

  • сприяння працевлаштування студентів та випускників коледжу;
  • адаптація до динаміки попиту на фахівців на ринку праці; створення можливостей для тимчасового працевлаштування студентів у вільний від навчання час;
  • розвиток молодіжних ініціатив у трудовій та соціальній сфері шляхом залучення до співпраці студентського самоврядування;
  • запровадження системи зворотного зв’язку між роботодавцями та коледжем для отримання об’єктивної оцінки якості фахової підготовки;
  • створення бази даних про студентів і випускників, що звернулися до підрозділу щодо працевлаштування та накопичення банку потенційних роботодавців для студентів та випускників. 

 

 1 
Показано 1 - 9 (всего 9)