Практична підготовка студентів
Навчальна практика
Мета навчальної практики – навчання студентів професійної майстерності, підготовка їх до самостійної трудової діяльності, формування відповідального ставлення до роботи, творчої ініціативи, дотримання правил техніки безпеки, а також набуття навичок виконання нескладних операцій і робіт на різних ділянках виробництва.
Завдання навчальної практики – закріплення теоретичних знань і вдосконалення практичних умінь, отриманих під час вивчення профілюючих дисциплін спеціального циклу; ознайомлення з передовою технікою і технологією на підприємствах, а також із методами та нормами організації й безпеки праці.
Для якісного проведення навчальної практики у коледжі функціонують такі лабораторії:
- технології кондитерського виробництва і харчових концентратів;
- технології хлібопекарського та макаронного виробництва;
- виробництва харчової продукції;
- технохімічного і радіометричного контролю;
- технології молока (навчальна лабораторія);
- технології м’яса і м’ясопродуктів;
- монтажу, ремонту та обслуговування холодильно-компресорних машин та установок;
- технічних засобів навчання;
- навчально-виробничий цех з переробки молока;
- механічна та слюсарна майстерні.
Виробнича практика
Мета технологічної практики – поглиблення і закріплення знань зі спеціальних, технічних та економічних дисциплін; вивчення структури підприємства, організації виробництва, адміністративно-технічного управління та техніко-економічного стану підприємства.
Технологічна практика здійснюється на базових підприємствах відповідно до укладених угод.
Переддипломна практика є завершальним етапом навчання і проводиться з метою узагальнення та вдосконалення здобутих знань, практичних умінь і навичок, набуття професійного досвіду та готовності до самостійної трудової діяльності, а також для збору й опрацювання матеріалів до дипломного проєкту.