ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

Практична підготовка студентів

Навчальна практика

Мета навчальної практики – навчання студентів професійної майстерності, підготовка їх до самостійної трудової діяльності, формування відповідального ставлення до роботи, творчої ініціативи, дотримання правил техніки безпеки, а також набуття навичок виконання нескладних операцій і робіт на різних ділянках виробництва.

Завдання навчальної практики – закріплення теоретичних знань і вдосконалення практичних умінь, отриманих під час вивчення профілюючих дисциплін спеціального циклу; ознайомлення з передовою технікою і технологією на підприємствах, а також із методами та нормами організації й безпеки праці.

Для якісного проведення навчальної практики у коледжі функціонують такі лабораторії:

  • технології кондитерського виробництва і харчових концентратів;
  • технології хлібопекарського та макаронного виробництва;
  • виробництва харчової продукції;
  • технохімічного і радіометричного контролю;
  • технології молока (навчальна лабораторія);
  • технології м’яса і м’ясопродуктів;
  • монтажу, ремонту та обслуговування холодильно-компресорних машин та установок;
  • технічних засобів навчання;
  • навчально-виробничий цех з переробки молока;
  • механічна та слюсарна майстерні.
Практика: фото 1
Практика: фото 2
Практика: фото 3
Навчальна та виробнича практики
Практика: фото 5
Практика: фото 6

Виробнича практика

Мета технологічної практики – поглиблення і закріплення знань зі спеціальних, технічних та економічних дисциплін; вивчення структури підприємства, організації виробництва, адміністративно-технічного управління та техніко-економічного стану підприємства.

Технологічна практика здійснюється на базових підприємствах відповідно до укладених угод.

Переддипломна практика є завершальним етапом навчання і проводиться з метою узагальнення та вдосконалення здобутих знань, практичних умінь і навичок, набуття професійного досвіду та готовності до самостійної трудової діяльності, а також для збору й опрацювання матеріалів до дипломного проєкту.

Виробнича практика: фото 1
Виробнича практика: фото 2
Виробнича практика: фото 3