ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

ОНЛАЙН-СЕМІНАР

«ПІДВИЩЕННЯ ВИМОГ ДО ЯКОСТІ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ В УМОВАХ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ІНТЕГРАЦІЇ ЯК СКЛАДОВА ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ НОВОЇ ФОРМАЦІЇ»

14 березня 2024 р. Державна установа Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти спільно з коледжем провели онлайн-семінар на тему «Підвищення вимог до якості харчової продукції в умовах Європейської інтеграції як складова підготовки фахівців нової формації».

Відкриття та введення в тематику семінару реалізувала Ніна СИНЯВСЬКА, методист відділу біологічної освіти ДУ НМЦ ВФПО. Привітали учасників заходу  Андрій КУДРЯШОВ, в.о. ректора Державного біотехнологічного університету та Ольга БОНДАРЕНКО, в.о. директораВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ».

На семінарі обговорювалися такі питання: Євроінтеграційні процеси в харчовому законодавстві України; Впровадження передумов та принципів системи НАССР на підприємствах харчової галузі України; Забезпечення сталого розвитку операторів ринку задля виробництва безпечних харчових продуктів; Розвиток професійних навичок та освітніх стратегій підготовки фахівців у харчовій промисловості.

В. Пономаренко, головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, ознайомив з повноваженнями, структурою та підставами для здійснення планових та позапланових заходів державного контролю зокрема в умовах воєнного стану країни.

В обговоренні питань розвитку професійних навичок та освітніх стратегій підготовки фахівців у закладах освіти для харчової промисловості, впровадження принципів системи НАССР на підприємствах харчової галузі України, безпека та якість виробництва продукції в умовах європейської інтеграції взяли участь науково-педагогічні працівники Державного біотехнологічного університету Л. Газзаві-Рогозіна, І. Пілюгіна, М._Колеснікова, С. Андрєєва; викладачі ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ЛНУП» М. Самборська, Г. Грицуляк; викладачі ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ» В.Варибрус, Р._Маліборська.

Досвідом роботи та впровадженням новітніх технологій на харчових та переробних підприємствах поділилися стейкхолдери: В. Гаврилович, менеджер системи харчової безпеки ТОВ «Україно-словенське підприємство «Хлібокомбінат «Кулиничівський»; Т. Глянь, заступник генерального директора приватного підприємства «Агро-Глянь»; К. Слєпченко, індустріальний технолог, державного підприємства «Зееландія».

Дякуємо організаторам та спікерам онлайн-семінару за отриманий неоціненний досвід!