ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

Для поглиблення співпраці, обміну досвідом директор коледжу Ольга
Бондаренко, заступниця директора з навчальної роботи Лілія Давлетшина,
заступник директора з господарської частини Олександр Зубрілкін, голова
профспілкового комітету, методист Олена Саулова, класний керівник
випускників Світлана Тютько, а також для проходження переддипломної
практики студенти групи ТХ-41 Божедай Поліна, Нікіфорова Соломія,
Семируніна Марина відвідали місто Івано-Франківськ, а саме ВСП «Івано-
Франківський фаховий коледж ЛНУП».
На зустрічі директори коледжів Богдан Костюк та Ольга Бондаренко у
своїх виступах акцентували, що маємо об’єднуватися, щоб захистити систему
освіти, фахову передвищу освіту, виховувати молоде покоління з активною
життєвою позицією і глибокими знаннями, адже саме їм відбудовувати нашу
країну. Студенти та викладачі Харківського коледжу поспілкувалися з колегами
Івано-франківського коледжу, обмінялися досвідом щодо організації освітнього
процесу, формування самоаналізу для акредитації освітньо-професійних
програм, оглянули матеріально-технічну базу коледжу, а також мали
можливість відвідати бази практик за спеціальністю «Харчові технології». У
приватному сільськогосподарському підприємстві «Рідна земля» яке працює,
орієнтуючись тільки на власну молочну сировину, і обладнане за
європейськими стандартами, керівник господарства В. Р. Слободян, показав
всі етапи виробництва молочної продукції та використання сучасних технологій
виробництва у переробній галузі. Про технологічні процеси переробки, сушіння
фруктів, ягід, овочів, приготування спецій, сухих порошків, узварів
ознайомилися у фермерському господарстві «Агротехнології» з керівником
підприємства Н. Г. Романенко.

Також цікавою та пізнавальною була зустріч з адміністрацією та
працівниками ресторану «Villa Park», справжнім прикладом вишуканого
закладу європейської та національної кухні, де саме і проходили переддипломну
практику студенти Харківського коледжу освітньо-професійної програми
Виробництво харчової продукції. Адміністратор ресторану «Villa Park» провів
екскурсію по території, ознайомив зі специфікою своєї діяльності, обов’язками
кожного працівника та особисто продемонстрував не тільки роботу
адміністратора, а й офіціанта. Кожне підприємство, на доказ того, що їхня
продукція найкраща – пригостили гостей продукцією власного виробництва.
Крім обміну досвідом гості з Харкова встигли ознайомитися з
історичними пам’ятками Івано-Франківська, помилуватися чудовими зимовими
краєвидами Прикарпаття, відвідали Яремче та курорт «Буковель».
Завершальним акордом зустрічі стало підписання угоди про співпрацю
ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ЛНУП» та ВСП «Харківський
фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ».