ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

16 жовтня 2023 року в коледжі відбулася науково-практична
конференція за підсумками проходження технологічної практики
здобувачами фахової передвищої освіти за освітньо-професійними
програмами «Зберігання, консервування та переробка молока», «Зберігання,
консервування та виробництво хліба, хлібобулочних виробів та харчових
концентратів», «Виробництво харчової продукції».
Із привітальним словом до учасників конференції звернулася директор
коледжу Бондаренко Ольга Михайлівна. Серед запрошених гостей, що
виступили із інформативними доповідями перед студентством, були
присутні:
Третьякова Ольга Митрофанівна, начальник цеху ТОВ «Українсько-
словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський»,
Мілен Стоянов, представник «Керко България ЕООД» в Республіці Болгарія
та Янчева Марина Олександрівна, доктор технічних наук, декан факультету
переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного
університету.
Особливий інтерес у майбутніх фахівців викликали доповіді,
презентації та відеоролики з виконанням індивідуального завдання студентів,
в місцях проходження практики.
Зокрема, досвідом проходження виробничої практики у Республіці
Болгарія, готель «SOL LUNA BAY RESORT», поділилися студенти Попова
Аліна та Люшня Крістіна; Тимохіна Настя у Республіці Литва; Баришникова
Юлія – ТОВ «Фабрика морозива «Хладопром»; Ряболус Євгенія – ресторан
«La Spezia»; Боровська Альбіна – готель Melia Hotels Resorts; Колодін
Максим – ПП «Новожанівський м’ясокомбінат».
Під час заключного слова Янчева Марина Олександрівна, зазначила,
що досвід, який отримують студенти під час проходження виробничої
практики сприяє поглибленню теоретичних знань і практичних навичок, які

студенти отримують на заняттях, а також набувають первинні професійні
уміння і навички для прийняття самостійних рішень і розв’язування задач,
пов’язаних із сучасними технологіями в реальних виробничих умовах.
На завершення науково-практичної конференції були сформовані
конструктивні пропозиції, спрямовані на вдосконалення організації
проведення виробничої практики.