ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

Відбулася науково-практична конференція за підсумками технологічної практики у форматі відеоконференції на платформі Zoom серед студентів холодильно-механічного відділення денної форми навчання за освітньою програмою: «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок» та «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробництв». 

На конференцію були запрошені гості: Смілик Максим Михайлович, засновник ТОВ «МС Холод»,   Глазунов Костянтин Леонідович, інженер-механік вафельного цеху ПрАТ «Бісквітна фабрика»,Матюшенко В’ячеслав Геннадійович, начальник компресорного цеху кондитерської фабрики «Харків’янка»; Петренко Олена Володимирівна, к.т н., доцентка, завідувачка кафедри Інтегрованих електротехнологій та енергетичного машинобудування ДБТУ та Жила Віктор Іванович, к.т. н., доцент, професор кафедри Інтегрованих електротехнологій та енергетичного машинобудування ДБТУ. Директор коледжу Ольга Михайлівна Бондаренко привітала учасників конференції, визначила стратегічний вектор тісної співпраці коледжу з базами практики та висловила подяку представникам підприємств, які надали реальну практику студентам.

Сьогодення вимагає від нас нових підходів до організації та проведення навчальної та технологічної практики, і в цьому контексті сучасні інформаційні технології дають змогу підвищити та вдосконалити ефективність освітнього процесу.

Технологічну практику пройшли 45 здобувачів освіти холодильно-механічного відділення на 24 підприємствах харчової та переробної галузі, як на робочих місцях так і в дистанційному режимі. У рамках дистанційного режиму були досягнуті підсумкові результати.

Студенти, які отримали високі бали при захисті звітів з практики, виступали з доповідями перед учасниками конференції.

         Отриманий практичний досвід є важливою складовою у підготовці висококваліфікованих спеціалістів, які здатні грамотно розв'язувати проблеми, що стоять перед харчовою галуззю в ринковихумовах.