Відбулися захисти звітів з технологічної практики здобувачів освіти зі спеціальностей 181 Харчові технології, 133 Галузеве машинобудування, 142 Енергетичне машинобудування у форматі відеоконференції на платформі Zoom.
Базами практики для студентів стали підприємства міста Харкова, Харківської, Сумської, Черкаської областей та Республіки Болгарії.
В реальних виробничих умовах, згідно укладених угод, пройшла практика студентів на ТОВ «Богодухівський м’ясокомбінат», ТОВ «Фабрика морозива «Хладопром», ПП «Новожанівський м’ясокомбінат», ТОВ «Українсько-словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський», ПрАТ «Харківська бісквітна фабрика», ПрАТ «Кондитерська фабрика «Харків’янка».
50 студентів проходили технологічну практику в готелях Болгарії на березі Чорного моря.
Для окремих студентів практика була організована в дистанційному режимі, адже потрібно було не просто забезпечити студентам належний рівень практики, а й подбати про їхню безпеку та безпеку їхніх рідних в умовах воєнного стану.
Сьогодення вимагає від нас нових підходів до організації та проведення практики, і в цьому контексті сучасні інформаційні технології дають змогу підвищити та вдосконалити ефективність освітнього процесу.
При захисті звітів студенти продемонстрували звіти, презентації, у своїх доповідях показали теоретичні знання та ділилися практичним досвідом, набутим в умовах виробництва.
Отриманий практичний досвід є важливою складовою у підготовці висококваліфікованих спеціалістів, які здатні грамотного вирішувати проблеми, що стоять перед харчовою галуззю в ринкових умовах.