ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

Відбулися захисти звітів з технологічної практики здобувачів освіти зі спеціальностей 181 Харчові технології, 133 Галузеве машинобудування, 142 Енергетичне машинобудування у форматі відеоконференції на платформі Zoom.

Базами практики для студентів стали підприємства міста Харкова, Харківської, Сумської, Черкаської областей та Республіки Болгарії.

В реальних виробничих умовах, згідно укладених угод, пройшла практика студентів на ТОВ «Богодухівський м’ясокомбінат», ТОВ «Фабрика морозива «Хладопром», ПП «Новожанівський м’ясокомбінат», ТОВ «Українсько-словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський», ПрАТ «Харківська бісквітна фабрика», ПрАТ «Кондитерська фабрика «Харків’янка».

50 студентів проходили технологічну практику в готелях Болгарії на березі Чорного моря.

Для окремих студентів практика була організована в дистанційному режимі, адже потрібно було не просто забезпечити студентам належний рівень практики, а й подбати про їхню безпеку та безпеку їхніх рідних в умовах воєнного стану.

Сьогодення вимагає від нас нових підходів до організації та проведення практики, і в цьому контексті сучасні інформаційні технології дають змогу підвищити та вдосконалити ефективність освітнього процесу.

При захисті звітів студенти продемонстрували звіти, презентації, у своїх доповідях показали теоретичні знання та ділилися практичним досвідом, набутим  в умовах виробництва.

Отриманий практичний досвід є важливою складовою у підготовці висококваліфікованих спеціалістів, які здатні грамотного вирішувати проблеми, що стоять перед харчовою галуззю  в ринкових умовах.