ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

        29 вересня 2025 року, відповідно до графіку прийняття заяв про акредитацію освітньо-професійних програм у сфері фахової передвищої освіти, коледж подав до Державної служби якості освіти України заяви та повні пакети документів для проведення акредитації освітньо-професійних програм «Виробництво харчової продукції» та «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».

        На підставі наказу ДСЯОУ від 20.10.2025 № 01-10/497 для проведення акредитаційної експертизи було затверджено склад експертної групи:

  • Добоній Інна Василівна — голова циклової комісії технологічних дисциплін Відокремленого структурного підрозділу «Свалявський технічний фаховий коледж Національного університету харчових технологій», кандидат технічних наук, голова експертної групи;
  • Зелена Ольга Орестівна — голова циклової комісії готельно-ресторанного сервісу та туризму Відокремленого структурного підрозділу «Бурштинський торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету»;
  • Біла Ірина Василівна — головний спеціаліст інституційного аудиту, моніторингу та взаємодії з органами місцевого самоврядування відділу моніторингу, сертифікації та контролю у Харківській області Східного міжрегіонального управління Державної служби якості освіти.

        Акредитаційна експертиза тривала у період 20.10.2025–13.11.2025. Безпосередня робота представника територіального органу ДСЯОУ у коледжі — з 5 по 7 листопада 2025 року.

        Упродовж експертизи коледж забезпечував постійну комунікацію з експертною групою та надавав усі матеріали відповідно до запитів. Під час офіційного візиту Ірина Василівна Біла ознайомилася з матеріально-технічною базою закладу, навчально-методичним забезпеченням, організацією дистанційного навчання, а також з роботою освітнього середовища коледжу — «Навчальна хмара lCloud».

     Було проведено фокус-групи зі студентами, викладачами та зовнішніми стейкхолдерами. Третьякова Ольга Митрофанівна, начальник виробництва Україно-Словенського підприємства ТОВ «Хлібокомбінат “Кулиничівський”», та Мілен Стоянов, представник компанії Melia Hotels Resorts (Республіка Болгарія), — поділилися досвідом співпраці з коледжем та надали високу оцінку підготовки здобувачів освіти.

       17 листопада 2025 року надійшли звіти про результати акредитаційної експертизи із зазначенням рекомендації Акредитаційній комісії ДСЯОУ: акредитувати освітньо-професійні програми «Виробництво харчової продукції» та «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».

         У звітах наголошено, що програми мають чітко сформульовані цілі, узгоджені з місією та стратегією закладу освіти, враховують інтереси ключових стейкхолдерів і тенденції розвитку ринку праці, сприяють формуванню конкурентоспроможності здобувачів освіти.