ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

        24 вересня 2025 року в коледжі відбувся захист звітів з технологічної практики здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Виробництво харчової продукції». Студенти, які проходили практику на різних підприємствах та в міжнародних організаціях, продемонстрували свої досягнення та здобуті навички під час роботи в реальних умовах у закладах ресторанного господарства.

        Практиканти працювали в таких відомих компаніях, як ФОП Крутоус В.Б. («Львівська майстерня шоколаду»), «КЕРКО БЪЛГАРІЯ ЕООД» готель «Melia Sunny Beach», ТОВ «Дельфінарій ресторан «Немо», ФОП Кропачов Олексій Петрович ресторан «Phoenix Hygge», ТОВ «ДЛК Пілот», кафе-ресторан «Катрін», Refresh Coffee & Bar (Болгарія, Сонячний Берег), а також в інших престижних підприємствах.

        Практика на кухнях кафе та ресторанів дала студентам можливість глибше ознайомитись з професією кухара та технологічними процесами виробництва харчових продуктів. Вони вдосконалили свої вміння у приготуванні різноманітних страв, застосуванні кулінарних технік, освоєнні новітніх технологій та стандартів якості.

        Особливо варто відзначити практику, яку здобувачі освіти проходили в Болгарії. Це стало важливим кроком у їх професійному розвитку. Міжнародний досвід, дозволяє студентам розширити свої горизонти, ознайомитись з новими підходами до ведення ресторанного бізнесу та виробництва харчових продуктів, а також знайти нові шляхи для інновацій у своїй діяльності.

        Завдяки міжнародному досвіду, студенти здобули безцінні навички, які є важливими не лише для їх кар'єри, але й для розвитку гастрономічної індустрії загалом.

        Захист звітів показав високий рівень підготовки наших студентів, які завдяки практиці не лише вдосконалили свої технічні навички, але й набули досвіду роботи в команді, розвитку професійних комунікацій, а також розвинули навички критичного мислення та вирішення реальних проблем, що виникають на практиці.

        Вітаємо всіх здобувачів освіти з успішним завершенням практики та бажаємо подальших професійних досягнень!