4.04.2025 р. Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» провів круглий стіл «Стан і перспективи підготовки фахівців: проблеми та їх вирішення» зі спеціальності 181 Харчові технології.
Головною метою круглого столу стало об’єднання зусиль всіх зацікавлених сторін - освітян, науковців, роботодавців для покращення підготовки фахових молодших бакалаврів, які відповідатимуть сучасним вимогам ринку праці.
Обговорювалися шляхи вдосконалення навчальних програм, залучення роботодавців до освітнього процесу, підвищення практичної підготовки студентів та їх адаптація до реальних умов виробництва.
Під час обговоренняучасники зосередили увагу на таких аспектах:
-формування професійного зростання та лідерства молодих фахівців закладів фахової передвищої освіти;
-стан та інноваційний розвиток харчової індустрії України в умовах сучасних викликів і можливостей та їх вплив на професійну підготовку;
-напрямки та ефективність роботи закладів фахової передвищої освіти по підготовці спеціалістів для харчової індустрії;
-впровадження сучасних технологій та методів навчання у підготовку фахівців;
-посилення практичної складової освіти через стажування та виробничу практику;
-співпраця з роботодавцями для формування компетенцій, затребуваних на ринку праці;
-мета та завдання фахового методичного об’єднання спеціальності 181 Харчові технології.
Проведення таких зустрічей є важливим кроком до формування якісної освіти та підготовки конкурентоспроможних фахівців, які будуть затребувані на ринку праці.