ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ «СУЧАСНІ ТРЕНДИ ВИГОТОВЛЕННЯ ТА ОЗДОБЛЕННЯ ТОРТІВ ТА ТІСТЕЧОК».

       28.02.2025 року  відбулася гостьова онлайн-лекція на платформі Zoom, яку провела Самохвалова Ольга Володимирівна, к.т.н., професорка кафедри технології хлібопродуктів і кондитерських виробів Державного біотехнологічного університету. Тема лекції: «Сучасні тренди виготовлення та оздоблення тортів та тістечок».

       Метою заходу було інформування студентів про сучасні тенденції виготовлення та оздоблення кондитерських виробів, які використовують провідні виробники різних країн.

       Лекція стала чудовою можливістю дізнатися про застосування замінників цукру, борошна без глютену, виробництво тістечок та тортів у стилістиці «дорогоцінні прикраси», «торти на боці», моносмаки - «азіатська екзотика» або локальні продукти, японські традиційні десерти «Моті», використання 3-D друку у закладах ресторанного харчування.

       Під час лекції студенти та викладачі мали можливість ставити запитання та отримати професійні поради щодо технологічних аспектів виробництва або професійного саморозвитку.

       Адміністрація коледжу, викладачі та студенти щиро дякують Ользі Володимирівні за цікаву, змістовну лекцію та готовність ділитися своїм професійним досвідом.

       Сподіваємося на подальшу співпрацю!