У коледжі успішно завершено захист звітів з переддипломної практики, який може стати початковим етапом на шляху професійного становлення студентів.
Свої знання та практичні навички зі спеціальності 181 Харчові технології презентували студенти трьох груп денного відділення, які навчаються за освітньо-професійними програмами: «Виробництво харчової продукції», «Зберігання, консервування та переробка молока», «Зберігання, консервування та переробка м'яса», а також студенти однієї групи заочного відділення за програмою «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».
Переддипломна практика є невід'ємною складовою освітнього процесу, яка забезпечує студентам можливість узагальнити теоретичні знання в реальних виробничих умовах. Її головна мета – підготовка майбутніх фахівців до виконання професійних завдань на підприємствах харчової промисловості.
Правильна організація переддипломної практики стала можливою за допомогою злагодженої роботи заступника директора з виробничої практики Чуйкової Світлани Вікторівни, керівників практики від коледжу і на підприємствах, класних керівників груп і самих студентів. Завчасне узгодження баз практики, індивідуальний підхід до кожного студента та контроль за виконанням завдань сприяли досягненню високих результатів.
Базами практик цьогоріч стали 23 провідних організацій харчової промисловості різних форм власності. Це підприємства молочної, м’ясопереробної промисловості, заклади ресторанного господарства тощо. Серед них: ПП «Новожанівський м’ясокомбінат, ТОВ «Богодухівський молзавод», ТОВ «ЗБРУЧ ПАЛАЦ», ТОВ «ФМ Хладопром», ФОП Зінченко Андрій Валерійович готель «Chevalier Panorama», ТОВ «Салтівський м’ясокомбінат», ТОВ «МАГРОК», ФОП Полтавець Виктор Миколайович кафе «Valeri», ТОВ «Люботинський пекар», ФОП Машталір Назар Васильович ресторан «Sushi Nami», ТОВ «ДЛК «ПІЛОТ» та інші.
Під час захисту студенти продемонстрували високий рівень підготовки та розуміння специфіки обраної професії. У своїх звітах вони представили індивідуальні завдання, результати ознайомлення та роботи на підприємствах, детально розповіли про виробничі процеси, представили власні пропозиції щодо їх оптимізації, показали уміння забезпечувати дотримання стандартів якості та техніки безпеки.
Результати захисту підтвердили належний рівень підготовки студентів: значна частина отримала відмінні оцінки, більшість – добрі, і лише незначна кількість – задовільні. Це свідчать про успішне виконання поставлених завдань і впливає на загальний якісний рівень підготовки випускників.
Вітаємо всіх учасників цього важливого етапу з успішним завершенням практики та дякуємо керівникам за високий рівень підготовки майбутніх фахівців! Бажаємо нашим студентам нових здобутків у професійній діяльності та впевненого старту кар'єри.