ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

Х Всеукраїнський Етнофестиваль кулінарного мистецтва

 

25 жовтня 2024 року у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки відбувся Х Всеукраїнський Етнофестиваль кулінарного мистецтва. Участь взяли 19 команд з 16 міст України: Харкова,Тернополя, Чернівців, Дніпра, Івано-Франківська, Миколаєва, Кривого Рогу, Черкас, Дрогобича, Ірпеня, Вінниці, Кропивницького, Могилів-Подільська, Рівного, Львова та Луцька.

Наш коледж представляла команда «Скарби української кухні»: Шкрьоба Діана та Грінченко Марія під керівництвом Чуйкової С.В., заступника директора коледжу з навчально-виробничої роботи та провідного викладача технології Власенко Л.Л.

Етнофестиваль проходив в онлайн режимі, але це не завадило нашійкоманді показати майстерність у приготуванні м’ясної стародавньої української страви «Підпалка» та борошняної страви за стародавньою рецептурою – «Галушки», а такожпродемонстрували оформлення тематичного фуршетного столу до Дня Українського козацтва.

Кожна команда розповідала про особливості приготування вибраних для конкурсу страв, ділилась кулінарними рецептами, особливостями та оригінальністюїх подачі. Тут були смачні вегруни, медові буцики, книші, куцюрба, верещака, шпундра, запечені рульки, качка та інші смаколики.

За майстерністю учасників спостерігали та оцінювали професіонали – Назар Гусак,директор рекреаційного комплексу «Рестпарк», Ася Дідух,шеф-кухар ресторану «Гобі», Антон Линда, учасник телепроєкту «Король десертів».

Усі учасники етнофестивалю за свої вміння, знання української кухні, креативний підхід до приготування та подачі страв були відзначені грамотами, а коледж – подякою за високу підготовку майбутніх фахівців.