ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

«Виробнича практика – запорукаформування спеціальних компетентностей та професійного становлення фахових молодших бакалаврів»

Відбулася науково-практична конференція «Виробнича практика – запорука формування спеціальних компетентностей та професійного становлення фахових молодших бакалаврів» у форматі відеоконференціїна платформі Zoom серед здобувачів освіти спеціальності 181 Харчові технології.

В конференції взяли участь здобувачі освіти, викладачі, керівники практики, майстри виробничого навчання Відокремленого структурного підрозділу «Харківський фаховий коледж харчової промисловості Державного біотехнологічного університету», Відокремленого структурного підрозділу «Немішаєвський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України» та Відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування».

Учасників конференції привітали: Бондаренко О. М., в.о. директор коледжу Харківського фахового коледжу харчової промисловості Державного біотехнологічного університету, Янчева М. О., декан факультету переробних і харчових виробництв, доктор технічних наук, професорДержавного біотехнологічного університету, Вергелес О. П., методистНемішаївського фахового коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування України та Третьякова О. М., начальник виробництва ТОВ «Українсько-словенське підприємство «Хлібопекарський комплекс «Кулиничівський».Модератором конференції була Чуйкова С.В., заступник директора коледжу з НВР, керівник Центру практики, працевлаштування та кар’єрного росту молоді.

Здобувачі освіти різних закладів освіти України обговорили особливості та проблеми придбання практичних навичок під час проходження виробничої практики в умовах воєнного стану та можливість впровадження дослідницько-пошукової роботи та формування компетентності випускників коледжу під час практики  в межах спеціальності Харчові технології.

Сьогодення вимагає нових підходів до організації та проведеннявиробничої практики, і в цьому контексті досвід, яким поділилися студенти був безцінний. Доповіді супроводжувалися  професійними презентаціями з реальних баз практики молочної, м’ясної, хлібопекарської галузі, закладів ресторанного господарств України та Республіки Болгарії.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву коледжів за участь у конференції та висловлюємо впевненість щодо подальшого плідного професійного партнерства між дружніми закладами освіти.