ВСП «Харківський фаховий коледж харчової промисловості ДБТУ»

ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА – МІЦНА ОСНОВА ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ

Протягом трьох днів у форматі відеоконференціїZoomпроходив захист звітів з технологічної практики здобувачів освіти зі спеціальності «Харчові технології» трьох освітньо-професійнихпрограм: «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів», «Зберігання, консервування та переробка молока», «Зберігання, консервування та переробка м’яса».

Виробнича практика є ключовим етапом підготовки фахівців з Харчових технологій і спрямована на набуття професійного досвіду студентом, а також на оцінку його готовності до самостійної роботи.

Базами практики слугували провідні підприємства Харківської області та інших регіонів України, а також готелі в Республіці Болгарія. Студенти мали змогу продемонструвати свої знання та розуміння професійної діяльності, адаптуватися до нових умов і застосовувати професійні знання у виробництві харчової продукції. Під час захисту студенти показали високий рівень підготовки, підготували презентації, вільно орієнтувалися в змісті звіту і відповідали на питання щодо програми практики. Всі студенти отримали позитивні відгуки від керівників та комісії.

Комісія у складі заступника директора коледжу Лілії ДАВЛЕТШИНОЇ, заступника директора з навчально-виробничої роботи Світлани ЧУЙКОВОЇ та голови циклової комісії  Вікторії ВАРИБРУС сподіваються, що компетенції, які студенти здобули під час виробничої практики, стануть міцною основою для їхнього професійного розвитку.